#1: Ingefær mod kvalme

 

 

Mange gravide oplever kvalme i det første trimester, og ingefær kan have en god virkning mod dette. Prøv fx. at købe frisk ingefær i supermarkedet, og lav din egen the, hvor du også kan tilføje citron. Hvis du ikke er så meget til den skarpe smag, kan du med fordel tilføje lidt honning.

 

 

#2: Undgå stoppet næse

 

 

Mange gravide oplever at være stoppet til i næsen. Dette er fordi slimhinderne i næsen hæver. Som gravid må man ikke bruge næsespray, men du kan prøve at lave et dampbad med kamille og pebermynte, eller bruge almindelige saltvandsampuller som du kan købe på apoteket.

 

 

#3: Knibeøvelser

 

 

Der er en grund til at din jordemoder snakker om knibeøvelser - hvis du husker at træne din bækkenbund under graviditeten forebygger du hæmorider og ufrivillig vandladning. Du vil også have nemmere ved at genoptræne din bækkenbund efter fødslen. Se mere på http://www.gynzone.dk/kvinde-liv/knibeoevelser

 

 

#4: Lækre sommerdrinks.

 

 

Kommer du til at savne de lækre drinks i solen til sommer, så fortvivl ej - der findes hundredevis af opskrifter på festlige lækre drinks uden alkohol på nettet. Du kan fx lave en alkoholfri Mojito:

 

 

Du skal bruge:
2 økologiske limefrugter i tern
1 blad mynte
15 isterninger (knuste)
danskvand uden smag
2 spsk Rose's Mojito
2 spsk rørsukker
1⁄2 dl vand (kogende)

 

Kom mynte og lime i en morter og mos det godt. Kom rørsukker i glassene og fordel det kogende vand. Tilsæt Rose's mojito og herefter lime og mynte.

Fordel isterningerne i glassene og fyld op med danskvand. Serveres med sugerør.

#5: Pilatesbold mod træt ryg og lænd.

 

En pilatesbold kan afhjælpe en øm ryg eller lænd ved at du bruger den som stol. Sådan en bold behøver ikke koste en formue, og så er den heller ikke helt fjollet at have når veerne til sin tid kommer.

 

 

#6: Nyd tosomheden.

 

 

Pak tasken og tag på weekendtur, eller hvis dette ikke er muligt, så sørg for at nyd hinanden med en tur i biografen eller lignende. Når først baby kommer kan det være svært at finde tid og overskud til at pleje forholdet, og det er derfor vigtigt at få nogle gode oplevelser sammen inden ankomsten af jeres vidunder.

 

 

#7: Undgå at gå amok i søde sager.

 

 

Husk at spis godt med mellemmåltider, og hav altid en müslibar i tasken. Hurtige og nemme snacks at have med på farten kan fx være en blanding af mandler og rosiner, grovkiks eller yoghurt.

 

 

#8: En tur i vandet gør godt!

 

 

Kroppen bliver som kendt vægtløs i vand, og det betyder at du uanset hvor tung og træt din krop føltes kan bevæge dig og motionere. Du bestemmer selv hvor meget, hvor hurtigt og hvor ofte – bare lyt til din krop.

 

 

Hvis du ikke føler dig tilpas i bikini, så prøv badedragten eller tankinien fra Carriwell – du kan bestille den her:

 

 

http://fitnessmama.dk/badetoej

 

 

#9: Hundrede spørgsmål?

 

Sundhedsstyrelsen har udgivet ”Råd om mad og motion når du er gravid” og den kan anbefales at læse.

Du kan læse den her:

https://sundhedsstyrelsen.dk/~/media/15A4974A08324A859BEA398C257DF8B8.ashx

 

#10: Ingen undskyldninger

 

 

Det er sundt at holde dig aktiv så langt hen i graviditeten som du kan. Sundhedsstyrelsen anbefaler mindst 30 min. om dagen hvis du har et normalt graviditetsforløb, men husk altid at lytte til din krop og snak med din jordemoder ved tvivl.

 

 

Hvis du mener at dit træningstøj forhindre dig i at være aktiv, fordi det af den ene eller anden årsag ikke længere sidder godt, så fortvivl ej og kig forbi Fitnessmama.dk, hvor du kan købe træningstøj specielt designet til den voksende smukke mave. God træning